الكشرى اكلة مصرية شعبية جميلة
طبعا انتوا عارفيين ان الاكلة دى مميزة جدا فى مصر وبنحبها جدا بس خلوا بالكم الكشرى بيتخن قوى
وتعالوا نشوف الطريقة انا بفضل المكرونة الملونة وانتوا واختياركم
مكرونة ملونة مسلوقة
شعرية
ارز ابيض
حلقات بصل
ثوم
زيت
عدس بجبة او اصفر
صلصة طماطم
معلقة دقيق
الطريقة
نخلط حلقات البصل ونحمرها فى الزيت
ونضيفها ونضعها على ورق ماص وناخد الزيت المتبقى
من تحمير البصل وناخد منة جزء ونحمر فية قليل من الشعرية
ونضيف الارز ونسقية بالمرق ونتركة على نار هادية لينضج
نسلق المكرونة الملونة ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعقة زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون
ونسلق العدس المضاف لية القليل من الثوم المدقوق
وممكن نسلق حمص شامى لعمل الصلصة
وناخد شوية زيت تانى من المتبقى من تحمير البصل ونحمر
فية الثوم ونضيف علية التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل
الحلو ملعقة كبيرة من كل نوع ونضع صلصة الطماطم ونتركها تتسبك
ولعمل صلصة الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معاة كسبرة ناشفة والقليل من الخل
طريقة التقديم
نضع المكرونة الملونة ثم الارز والعدس والحمص وصلصة الطماطم
واخيرا حلقات البصل المقرمشة
ودة بيكون الشكل النهائى للكشرى
وبالهنا والشفا ولسة فى اكل كتير جاى
0 التعليقات:
إرسال تعليق