الثلاثاء، 27 نوفمبر 2012

كشرى مصرى يم يم

الكشرى اكلة مصرية شعبية جميلة
طبعا انتوا عارفيين ان الاكلة دى مميزة جدا فى مصر وبنحبها جدا بس خلوا بالكم الكشرى بيتخن قوى 

وتعالوا نشوف الطريقة انا بفضل المكرونة الملونة وانتوا واختياركم



مكرونة ملونة مسلوقة 



شعرية



ارز ابيض



حلقات بصل

ثوم


زيت



عدس بجبة او اصفر



صلصة طماطم



معلقة دقيق






الطريقة



نخلط حلقات البصل ونحمرها فى الزيت



ونضيفها ونضعها على ورق ماص وناخد الزيت المتبقى



من تحمير البصل وناخد منة جزء ونحمر فية قليل من الشعرية



ونضيف الارز ونسقية بالمرق ونتركة على نار هادية لينضج 



نسلق المكرونة الملونة ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعقة زيت



من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون



ونسلق العدس المضاف لية القليل من الثوم المدقوق



وممكن نسلق حمص شامى لعمل الصلصة



وناخد شوية زيت تانى من المتبقى من تحمير البصل ونحمر



فية الثوم ونضيف علية التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل



الحلو ملعقة كبيرة من كل نوع ونضع صلصة الطماطم ونتركها تتسبك



ولعمل صلصة الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معاة كسبرة ناشفة والقليل من الخل



طريقة التقديم



نضع المكرونة الملونة ثم الارز والعدس والحمص وصلصة الطماطم



واخيرا حلقات البصل المقرمشة

ودة بيكون الشكل النهائى للكشرى




وبالهنا والشفا ولسة فى اكل كتير جاى 












0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes