الأربعاء، 28 نوفمبر 2012

احلى كفتة مصرية طعمها رااااااااااائع


اجمل كفتة مصرية بالصلصة 



مين فى مصر مش بيحب الكفتة اكيد طبعا كلنا بنحبها لانها مميزة 

فى طعمها وفى شكلها والخلاصة انها اكلة سهلة جدا فى تحضيرها 

المقادير

كيلو لحمة أحمر مفروم

نصف كيلو أرز مصري مطحون


2 بيضة

رأس توم مفرومة

حزمة شبت  مفروم

حزمة بقدونس مفروم

حزمة كسبرة مفروم

قليل من النعناع مفروم

بصلتين مفرومين

فلفل اسود وملح

 شطة حمراء وكمون

 فلفل اخضر حار اختياري

زيت

ولتسبك الطماطم:

بصلة كبيرة

كيلو طماطم

الطريقة 

هنخلط جميع المقادير مع بعضهم كويس ونفرمهم مرة تانية وبعد كدة نضع البيض على العجينة

و نصبع الكفتة أو نعملها دواير كل واحد  حسب زوقة وبعد كدة نقليها فى الزيت قلي خفيف

ثم نشوح بصلة في الزيت ونضع عليها معجون الطماطم ونتركها تتسبك وبعد كدة 

نضع عليها ثلاثة أكواب الماء أو الشوربة لو عندك احتياطي في الثلاجة وضيفى عليها 

 مكعب مرقه ماجي وبعد ما تغلى وتصبح الطماطم سميكة شوية  نضع الكفتة عليها  لتستوي تماماً

ونزين الطبق بشرائح الفلفل الملون

وبالف هنا وشفا












0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes