الاثنين، 3 ديسمبر 2012

الارز بالكبد والكلاوى جميلة جدا

اكلة ارز بالكبد والكلاوى




المقادير

2 كوب ارز 

100 جرام  كلاوى 

100  جرام كبد

2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم

بصلة كبيرة

فص ثوم

فلفل وبهارات

 شوربة للارز

سمن حسب الرغبة

صنوبر

الطريقة

نخرط البصل ونحمرها فى السمن مع فص ثوم ونقطع الكبد والكلاوى قطع

 صغيرة ونضيفها للبصلة المحمرة واضيف عليهم بهارات وفلفل وملح 

ونضيف الصلصة مع قليل من الشوربة و نتركها تطلع المية اللى فى

 الكبد والكلاوى وتحمر تماما حتى تجف الصلصة والشوربة 

ونجيب حلة ونوضع بها سمن ونحمرفيها ملعقتين بصل وجزء

 صغير من الارز وبعد ما يحمر كويس اضيف عليهم باقى  الارز

 واقلبة شوية واضيف علية ملح وبهارات وفلفل اسود واضيف الشوربة

 وبعد ما يغلى اسيبة يستوى على نار خفيفة خالص 

 وبعد كدة اجيب اناء واضع فية الكبد والكلاوى اللى حمرناهم واساويهم

 بالملعقة كويس واضيف فوقهم الارز المستوى واقلب الاناء فى طبق

 كبير مستدير للتقديم ونزينة بالصنوبر

وبالهنا والشفا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes