الاثنين، 3 ديسمبر 2012

محشى البصل على شكل اصابع


محشى البصل





المقادير

كيلو بصل حجم كبير

 تمن كيلو  لحم مفروم

 كوب أرز

2 كوب شوربة مرقة

 ملعقة كبيرة صلصة الطماطم

4  ملاعق  بقدونس مفروم

2 ملعقة كسبرة مفرومة 

ملعقة شبت المفروم

بصلة مبشورة 

2 فص ثوم

ربع كوب زيت نباتي

 ملح و فلفل

الطريقة 

هنقشر البصل ونفصل طبقات البصل عن بعضها ونسلقة فى اناء به ماء سلق خفيف

علشان ما يكونش دايب يكون متماسك شوية   ونغسل الارز ونصفية ونخلطة مع 

اللحم المفروم والبصلة المبشورة والثوم و الطماطم و2ملعقة زيت والبقدونس والكزبرة

والشبت والملح والفلفل في وعاء ونقلبة كويس 

ونشق كل طبقة من طبقات البصل بالطول ونضعها على طبق وناخذ ملعقة صغيرة

من الحشو ونضعة على طرف طبقة البصل وتلفها مثل الكرنب على شكل اصبع وهكذا

لحد ما تخلص الكمية ونترك كام طبقة لنضعها فى اناء متوسط ونضيف علية باقى الزيت

ونرص اصابع البصل اللى حشناها ونصب عليها شوربة المرق 

ونوضع الإناء على نار متوسطة ونتركة  ليغلى لمدة 10 دقائق وبعدها نغطية ونهدى النار

 ونتركة لمدة 30 دقيقة او لينضج الأرز 


وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes