الأربعاء، 5 ديسمبر 2012

صينية البطاطس باللحمة المفرومة فى الفرن

صينية البطاطس باللحمة المفرومة 










المقادير 


1 كيلو بطاطس 


نصف كيلو لحمة مفرومة 


2بصلة كبيرة مفرومة 


نصف كوب لبن


3 بيضة 


2 بصل اخضر مقطع صغيرة


جبنة موتزاريلا او شيدر 


2ملعقة صلصة طماطم


ملح وفلفل اسود


كمون وكسبرة ناشفة


سمن


الطريقة


نضع البطاطس فى ماء للسلق ونحضر طاسة ونضع فيها سمن


 مقدار ملعقتين ونحمر فيها البصل المفروم تحمير خفيف


وبعد كدة نضع اللحمة المفرومة وبعد خمس دقائق من التقليب اضع


 الصلصة ونقلب لحد ماتستوى ونضع عليها ملح وفلفل وكسبرة وكمون


ونهرس البطاطس المسلوقة جيدا ونضع عليها البيض واللبن والبصل


 الاخضر وملح وفلفل وقليل من الكمون والكسبرة ومعلقة سمن ونقلب كويس


ونجيب صينية وندهنا سمن خفيف جدا ونقسم البطاطس نصفين نضع النصف


الاول فى الصينية ونساويها بالمعلقة ونضع عليها اللحمة كلها وبعد كدة اضع


باقى البطاطس ونساويها كويس وندخلها الفرن لمدة 10 دقايق ونطلعها ونضع 


عليها رشة جبنة وندخلها تانى تحت الشواية لتسيح الجبنة ويحمر الوجة

وبالهنا والشفا 

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes