المكرونة بالبشاميل
2كيس مكرونه اقلام
كيلو لحم مفروم
2 بصله مفرومة
2 ملعقة صلصه
كيلوونصف لبن
4 ملاعق دقيق
4 ملاعق سمن
2بيضه
ملح فلفل بهار
الطريقه
هنسلق المكرونه فى ماء ونضع ملح وملعقه زيت فى الماء علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
هنعصج اللحمة
هنجيب حلة ونضع 2 ملعقة سمن ونحمر البصل وبعد ما يحمر
هنضيف لة اللحمة هنقلبها شوية وبعد كدة اضيف الصلصة واتركها تستوى
هنعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب كويس
ونضع ملح حسب الطعم ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
وندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم اللحمة المعصجة ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
ونضرب صفار بيضة بالشوكة وندهن بها دهن خفيف على طبقة البشاميل الاخيرة لتحمر وتعطى لون ذهبى
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج
وبالف هنا وشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق